2 Şubat 2013 Cumartesi

Riot VoN'dan Temel Eğitim- Şampiyon Çeşitlerini Tanıyalım- TANK


Merhaba Arkadaşlar,
Yeni başlayan oyunculara yardımcı olması amacıyla başlangıç seviyesinde bir rehber hazırlamak istedim. League of Legends’ı 2,5 senedir oynamaktayım. Bu dönem içerisinde iyi kötü bir çok tecrübe edindim  Bu tecrübeleri sizlere yardımcı olması amacıyla yazıya dökerek paylaşıyorum. 
Konu hakkındaki sorularınızı bekliyorum. Hep beraber bu rehberi geliştirelim.

Riot VoN



TANK

Tank karakterler adı üstünde tank gibi olmalıdırlar.  Tank karakterler genellikle tek başına üst koridora giderler.Görevleri takım savaşlarında ilk hamleyi yapmak ve dikkatleri üstüne çekip, arkalarındaki takım arkadaşlarını özellikle takımın “taşıyıcısını” korumaktır. Oyun boyunca Saldırı gücüne karşı korunma için Zırh , Büyü gücüne karşı korunma için büyü direnci eşyaları almalıdırlar. 
Bazı Örnek Tank Şampiyonlar: Alistar, Amumu, Galio, Leona, Maokai, Nautilus, Shen, Volibear, Garen, Nasus, Malphite, Skarner, Chogath

Bu karakterlerin haricinde tank olabilen ama aynı zamanda saldırı gücüne de sahip şampiyonlar da vardır. Bu şampiyonlar yapacakları eşya kombinasyonlarına göre daha fazla tank yada daha fazla saldırı gücüne sahip olabilirler.

Blitzcrank, Chogath, Darius, Dr.Mundo, Jarvan, Riven, Olaf, Renekton, Trundle, Warwick Wukong

Tavsiye edilen tank eşyaları : Doran’ın Kalkanı, Warmog’un Zırhı, Koruyucu Melek, Günateşi Pelerini, Doğal Afet, Donmuş Yürek, Banshee’nin Duvağı, Çivili Zırh, Atma’nın Mızrağı gibi… 

Önemli Not: Tank eşyalarını seçerken dikkat edilmesi gereken şey, karşı takımın hangi türde hasar verdiğidir. Yani daha iyi açıklamak gerekirse eğer karşı takım daha fazla büyü gücüne sahipse, eşyalarınızı büyü direncine yönelik; eğer karşı takımda saldırı gücü yüksek ise eşyalarınızı saldırı gücünden etkilenmemek için zırha yönelik almalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder