26 Ocak 2013 Cumartesi

League of Legends Şampiyon Seçimi Rehber


Sihirdar Vadisi ve Genel Bilgi

Şampiyon Seçimi
Şampiyon seçiminde atak gücü(AD) ve yetenek gücü(AP) karışık seçmek çok önemlidir. Çünkü eğer tek bir tanesine yoğunlaşırsak, karşı takım sadece onun için savunma yapabilir ve durum onların lehine gelişebilir.

2-1-2 formatı genellikle esastır. 2 kişi yukarı(top), 1 kişi ortaya(mid) 2 kişi aşağıya(bot) gider.
Eğer ki ormancınız varsa, yukarıda sadece tek kişi kalır. Ormancı almanızı tavsiye ederim, size çok büyük yarar sağlayabilir. Bu durumda 1-1-2 +1 ormancı konumu gerçekleşir.

İyi bir takım büyücü(mage), taşıyıcı(carry), takviye(support), ormancı(jungle) ve tek başına yukarıda 1-2 kişiyi idare edebilecek bir karakter(solo top). Bu takım stratejisine göre büyücü ortadan gitmeli, taşıyıcı ve takviye alttan gitmeli, tek başına yukarıyı idare edebilecek kişi ise yukarı gitmeli.

Sihirdar büyüleri için en yaygın olanları Sıçra(flash)-Tutuştur(ignite), eğer ki Sıçra(flash) yoksa Hayalet(ghost), ve duruma göre Bitkinlik(Exhaust) veya Şifa(Heal)dır. Işınlan(teleport) tek başına yukarıyı idare edenler için duruma göre lazım olabilir. Arındır(Cleanse) eğer ki karşı takımda çok fazla sizi yavaşlatacak, donduracak insan varsa alınabilir. Durugörü(Clairvoyance) takviye için önemlidir, eğer ki karşı takımın ormancısı sizin çalılarda bekliyorsa, onu görebilmenizi sağlar. Berrak Zihin(Clarity) çabuk manası biten şampiyonlar için önemlidir. Öteki kalanlar çok favori olarak kullanılmaz, ama elbette işgörürler. Önemli olan sizin nasıl oynadığınızdır.

Şampiyonlarımızı ve büyülerimizi seçtiğimize göre artık oyunu başlatabiliriz. Ama bundan önce;

Roller
- Büyücü: Ortadan gider, oyun başı ormancıyı korumakla görevlidir. Önemli olan olabildiğince çok minyon skoru yapmak ve bu arada karşı tarafı dürtmektir(arada bir vurmak yani)
- Taşıyıcı: Tek odaklanması gereken minyon skorudur. Olabildiğince çok minyon skoru yapmalıdır. Çok iyi taşıyıcılar, bir tane bile minyon kaçırmamaya uğraşmalıdır. Olabildiğince karşı takımı dürtmeye gerek olmasa da arada yapılabilir.
- Takviye: Taşıyıcıyla birlikte gider. Hiçbir şekilde, taşıyıcısı orda iken minyon kesmemelidir. Bu yüzden genellikle gps(gold per second)(saniyede gold) veren eşyalarla başlarlar. Taşıyıcısını karşı tarafa karşı korumalı ve gerektiğinde ise karşı takımı dürtmelidir. Aynı zamanda çalıları totemlemelidir, bu sayede kimse sizi pusuya düşüremez.
- Ormancı: Manası olup olmamasına göre kırmızı(red buff) veya mavi(blue buff)den başlayabilir. Önemli olan olabildiğince hızlı bir şekilde ormanı ****rip hemen alt, orta ya da yukarıyı avlamaktır. İyi avlar yapmak da çok önemlidir. Genellikle en çok suçlanan rol olur.
- Tek başına yukarısı: Olabildiğince itmemelidir, özellikle de 2 kişiye karşıysa. Kule altında olabildiğince çok minyon kesmelidir. Eğer ki karşı tarafa karşı aşırı belirgin bir üstünlük varsa itilebilir. Karşı tarafı dürtmek için uğraşmaya gerek yoktur, ama arada sırada yapmanın zararı gelmez. Genellikle ormancıyı bekleyip adamları öyle kesmek gerekir. Tankımsı bir karakter olması önerilir, çünkü ormancınızdan önce sizin girmeniz gerekir.

Başlangıc eşyaları
Doran serisi oldukça ünlüdür(doranın kılıcı, doranın yüzüğü vb.). Fakat bunları genelde yüksek skor(elo)lu oyuncular tercih etmez. Onlar 1 tane bot, 3 tane sağlık iksiri almayı tercih ederler. Bu sayede rakiplerinden daha hızlı koşarlar, ve canları azalırsa onu doldurabilirler. Karşı tarafı yakalayıp ilk kanı almakta önemli bir taktiktir. Takviyeler için ise durum ayrıdır. Onlar peri tılsımı ve 3 tane totemle(ward) başlarlar. Geri kalanı için de sağlık iksiri alabilir. Bunun nedeni oyun başında ortalığı totemlemesi ve bu sayede ava düşmemeleridir.

Yapacağınız eşyalar için oyun içi önerilen eşyaları yapabilirsiniz, ama onlar her zaman favori seçimler değildir. Bu eşyaları internetten araştırabilirsiniz. Örneğin, Sivir rehberi, veya Sivir guide olarak araştırabilirsiniz. İngilizce bilmeniz önemli değil, çünkü zaten eşyaların resimleri aynı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder