2 Şubat 2013 Cumartesi

Riot VoN'dan Temel Eğitim- Şampiyon Çeşitlerini Tanıyalım- ORMANCI


Merhaba Arkadaşlar,

Yeni başlayan oyunculara yardımcı olması amacıyla başlangıç seviyesinde bir rehber hazırlamak istedim. League of Legends’ı 2,5 senedir oynamaktayım. Bu dönem içerisinde iyi kötü bir çok tecrübe edindim  Bu tecrübeleri sizlere yardımcı olması amacıyla yazıya dökerek paylaşıyorum. 
Konu hakkındaki sorularınızı bekliyorum. Hep beraber bu rehberi geliştirelim.

Riot VoN



ORMANCI

Ormancı görevini üstlenen oyuncu, ormana uygun bir şampiyon seçerek oyuna ormanda başlar. Ormancı şampiyonlar genellikle takım arkadaşlarının yardımı ile mana yenilenmesi sağlayan mavi güçlendirmeden başlarlar. Sonrasında sırayla ormanda çıkan yaratıkları temizlerler ve 4.seviye olunca rakipleri yavaşlatma etkisi olan kırmızı yaratığı öldürebilirler. 
Ormancı oynayan oyuncunun amacı hangi koridor zor durumda ise o koridora gidip takım arkadaşına yardım etmektir. Genellikle ormancı görünmeden aniden, ansızın gelir ve düşmanı pusuya düşürür. Eğer suda yada çimenlerde totem var ise pusu planları ters tepebilir ve karşı takım tarafından avlanılabilir. O yüzden koridordaki arkadaşlar karşı takım oyuncusu totem koymuş mu koymamış mı diye mutlaka takip etmeli ve bunu ormancı oynayan oyuncuya bildirmelidirler. 

Ormancının diğer bir görevi ise ormandaki önemli yaratıkların; mavi güçlendirme, kırmızı güçlendirme ve ejderhanın zamanını tutmak ve gerekirse ormanın gerekli yerlerine totem koymaktır.

Bazı Örnek Ormancı Şampiyonlar : Fiddlesticks, Hecarim ,Nunu, Skarner, Volibear, Warwick, Udyr, Shyvana, Shaco, Lee Sin, Jax, Xin Zhao

Tavsiye edilen Ormancı eşyaları : Wriggle’ın Feneri (bu eşyaya önce Dokuma zırh ile başlanmasını tavsiye ederim), bol bol sağlık iksiri… sonrasında bot ve tank yada saldırı gücü veren eşyalar alınabilir.

Önemli Not: Oyuna başlamadan önce ormancı olacak oyuncu mutlaka “ÇARP” büyüsünü almalıdır. Bu sayede ormandaki yaratıkları çok daha rahat bir şekilde öldürebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder